Blue Cycle

ΝΕΑ

Συνεργασία του Δήμου Γλυφάδας με τη BlueCycle για τη συλλογή αλιευτικών απορριμμάτων

Ενισχύεται το πανελλήνιο δίκτυο της BlueCycle Η BlueCycle συνεργάζεται με τον Δήμο Γλυφάδας και επαναπροσδιορίζεται το μέλλον των θαλάσσιων πλαστικών απορριμμάτων από την αλιευτική δραστηριότητα στην περιοχή. Μέσω της σύμπραξης αυτής, τα αλιευτικά απορρίμματα στον Δήμο Γλυφάδας είναι «παρελθόν». Την Πέμπτη 30 Μαρτίου, τέθηκε επίσημα σε λειτουργία το σημείο συλλογής πλαστικού αλιευτικού και ναυτιλιακού εξοπλισμού Continue reading "%s"

“Sea Guardians – Εκπαιδεύοντας τους Φύλακες της Θάλασσας”

Στις 2 και 3 Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκε στη Νέα Πέραμο Καβάλας το Βιωματικό Εκπαιδευτικό Διήμερο  με τίτλο «Αλιεία και Θαλάσσιο Περιβάλλον», στο πλαίσιο του προγράμματος “Sea Guardians – Εκπαιδεύοντας τους Φύλακες της Θάλασσας”. Η δράση  περιελάμβανε ενημερωτικές ομιλίες, συμμετοχικό εργαστήριο και εθελοντικό υποβρύχιο και παράκτιο καθαρισμό στο λιμάνι της περιοχής. Η BlueCycle βρέθηκε κοντά στους Continue reading "%s"

Η BlueCycle στο Architect Lab της Xenia

Από τις 26 έως τις 28 Νοεμβρίου, ανοίγει τις πόρτες της η μεγάλη ξενοδοχειακή έκθεση Xenia και υποδέχεται το κοινό στο Architect Lab, ένα νέο, πρωτοποριακό project, αφιερωμένο αποκλειστικά στα καινοτόμα αρχιτεκτονικά υλικά και στις καινοτόμες λύσεις κατασκευής. Η BlueCycle θα βρίσκεται εκεί, στο περίπτερο 17 (Hall 2) και θα περιμένει όλους τους αρχιτέκτονες και τους διακοσμητές για να προτείνει βιώσιμες Continue reading "%s"

Η BlueCycle στην έκθεση 100% Hotel Show

Στην επετειακή έκθεση 100% Hotel Show, η οποία θα διεξαχθή από τις 18 έως τις 21 Νοεμβρίου 2022 στο MEC Παιανίας, θα έχετε τη δυνατότητα να δείτε από κοντά αντικείμενα από τη νέα έκδοση της σειράς Second Nature! Στην είσοδο του χώρου, την οποία επιμελούνται οι Agarch Architercts, παρουσιάζουν έπιπλα και αντικείμενα design, τα οποία Continue reading "%s"

Οι αλιείς στον Κόκκινο Πύργο και στους Καλούς Λιμένες ανακυκλώνουν πλέον τα δίχτυα τους!

Οι προσπάθειες περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης της αλιευτικής κοινότητας στην περιοχής της Μεσαράς συνεχίζονται μέσα από το έργο «Σκουπίδια στην Απόχη: Μαθητές και αλιείς ενημερώνονται και αναλαμβάνουν δράση για τα θαλάσσια απορρίμματα σε παράκτιες και αλιευτικές περιοχές», που χρηματοδοτείται από το Τοπικό Πρόγραμμα CLLD/ LEADER Αλιείας Ν. Ηρακλείου της Αναπτυξιακής Ηρακλείου, με φορέα υλοποίησης το Μεσογειακό Γραφείο Continue reading "%s"

TEDxAthens 2022: Θα είμαστε εκεί

Το Σάββατο 28 Μαΐου, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, έρχεται η 11η διοργάνωση του TEDxAthens. Με τίτλο Το Σπουδαίο Άγνωστο, είκοσι ομιλητές έρχονται να φωτίσουν “απάτητες περιοχές” και να μας μεταφέρουν εμπειρία και συναίσθημα. Ανάμεσά τους και η Σουζάνα Λασκαρίδη, ιδρύτρια και διευθύντρια της BlueCycle, θα μιλήσει για το… θαλασσινό ταξίδι της BlueCycle, την Continue reading "%s"

H BlueCycle υποψήφια για το Earthshot Prize 2022

H BlueCycle, η μοναδική προσπάθεια στην Ελλάδα που ασχολείται με την ανακύκλωση και την αναβάθμιση των θαλάσσιων πλαστικών απορριμμάτων σύμφωνα με τις αρχές της κυκλικής οικονομίας, βρίσκεται στις υποψηφιότητες για το πιο σημαντικό βραβείο παγκοσμίως για περιβαλλοντικά θέματα, το Earthshot Prize 2022. Το διεθνές βραβείο, το οποίο θεσπίστηκε το 2020 από τον Πρίγκηπα Γουίλιαμ και Continue reading "%s"

Αποστολή στον Αρκτικό Ωκεανό

Στις 21 Ιουλίου 2021 ξεκινάμε ένα μεγάλο ταξίδι στον Αρκτικό Ωκεανό με αρχηγό τον εξερευνητή Μάριο Γιαννάκου και την υποστήριξη του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη και της BlueCycle. Στόχος της αποστολής είναι η καταγραφή των προβλημάτων που απορρέουν από την κλιματική αλλαγή και τη ρύπανση στην Αρκτική και στους πληθυσμούς της, αλλά και των ευρωπαϊκών στρατηγικών Continue reading "%s"

Διάλογος Πολιτών με τον Επίτροπο Περιβάλλοντος, Ωκεανών και Αλιείας

Την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021 πραγματοποιήθηκε διάλογος του Επίτροπου Περιβάλλοντος, Ωκεανών και Αλιείας, Βιργκίνιους Σινκέβιτσους με Έλληνες πολίτες, με θέμα «Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, το περιβάλλον και οι θάλασσές μας». Στην διαδικτυακή αυτή εκδήλωση συμμετείχε εκ μέρους της BlueCycle η κ. Σουζάνα Λασκαρίδη, ιδρύτρια και διευθύντρια του προγράμματος. Τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν ήταν η Continue reading "%s"

Green Awards

Μεγάλη διάκριση για την BlueCycle στα Green Awards

Με μεγάλη χαρά και υπηερηφάνια ανακοινώνουμε ότι η BlueCycle κατέλαβε την πρώτη θέση στην κατηγορία “Sustainable Development/Operations/ Technology“, αποσπώντας την υψηλότερη βαθμολογία, και Green Start Up για το 2020 κατέκτησε η BlueCycle στον νεοσύστατο θεσμό Green Awards. Η σειρά επίπλων Second Nature, η οποία δημιουργείτα σε συνεργασία με του The New Raw μέσω ρομποτικής τρισδιάστατης εκτύπωσης μεγάλων Continue reading "%s"

RO Plastic Prize 2020: 1η θέση για το BlueCycle

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι η BlueCycle κατέκτησε την 1η θέση στην κατηγορία Industrial Design, στον διεθνή διαγωνισμό Guiltless Plastic, τον οποίο διοργανώνει η Rossana Orlandi. H BlueCycle συμμετείχε με τη σειρά των 3D printed επίπλων Second Nature, τα οποία κατασκευάζονται από πλαστικό αλιευτικό και ναυτιλιακό εξοπλισμό που συλλέγουμε από όλη την Ελλάδα, Continue reading "%s"

Διαχείριση απορριμμάτων μυδοκαλλιέργειας από τον Θερμαϊκό

Τον Μάρτιο, στο πλαίσιο του προγράμματος Plastic Busters MPAs, το οποίο χρηματοδοτείται από το MIO-ECSDE, ξεκίνησε η Πιλοτική Δράση για την Πρόληψη και Μείωση των απορριμμάτων από τις αλιευτικές δραστηριότητες στον Θερμαϊκό Κόλπο, την οποία πραγματοποιεί και συντονίζει η περιβαλλοντική οργάνωση iSea, σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού Κόλπου και την BlueCycle. Continue reading "%s"

GR