Blue Cycle

ΝΕΑ

Η ομάδα μεγαλώνει! Αναζητούμε Βοηθό Παραγωγής

Η ομάδα του BlueCycle είναι έτοιμη να μεγαλώσει! Αναζητούμε έναν βοηθό παραγωγής, με εμπειρία στον χειρισμό μηχανημάτων επεξεργασίας πλαστικού, για να γίνει μέλος της ομάδας μας και να μας βοηθήσει στη δημιουργία ενός νέου κύκλου ζωής για τα θαλάσσια πλαστικά απορρίμματα, αναλαμβάνοντας καινοτόμα projects με τη χρήση της νέας τεχνολογίας. Βρείτε εδώ την αναλυτική αγγελία Continue reading "%s"

Face_shields_covid_BlueCycle

3D printing και ανακυκλωμένο πλαστικό κατά του κορωνοϊού

Μπορεί να διανύουμε μια δύσκολη περίοδο, αλλά προσπαθούμε να συνεισφέρουμε με τον τρόπο που ξέρουμε στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Και τί ξέρουμε καλά; Το 3D printing! Τυπώνουμε καθημερινά στους εκτυπωτές μας ασπίδες προστασίας προσώπου (face shields), τηρώντας αυστηρό πρωτόκολλο για την υγιεινή και την ασφάλεια του υλικού. Η παραγωγή των ασπίδων γίνεται σε συνεργασία με Continue reading "%s"

Η Σαμοθράκη μπαίνει στο δίκτυο BlueCycle

Η Σαμοθράκη είναι το νέο νησί που εντάχθηκε στο δίκτυο συλλογής πλαστικού αλιευτικού και ναυτιλιακού εξοπλισμού προς αξιοποίηση του BlueCycle. Το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο νησί έπειτα από πρόσκληση του Δήμου Σαμοθράκης, όπου ενημέρωση των τοπικών φορέων και των αλιέων για το πρόγραμμα BlueCycle. Στη συνάντηση συμμετείχαν η Αντιδήμαρχος Σαμοθράκης κ. Κατερίνα Continue reading "%s"

Plastics_Conference_2020

Το BlueCycle στο Plastics Conference 2020

Το πρώτο συνέδριο για τον τομέα των πλαστικών, το Plastics Conference, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020 και το BlueCycle κλήθηκε να παρουσιάσει το πρωτοποριακό του πρόγραμμα. Σε μια εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν όλοι οι εκπρόσωποι των επιχειρηματικών κλάδων που παράγουν, χρησιμοποιούν και ανακυκλώνουν το πλαστικό, η ιδρύτρια και διευθύντρια του BlueCycle Σουζάνα Λασκαρίδη μίλησε Continue reading "%s"

Παρουσίαση στην Ημερίδα Διαβούλευσης για τα πλαστικά μιας χρήσης

Την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019 διοργανώθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας η Ημερίδα Διαβούλευσης για τα πλαστικά μιας χρήσης. Στην ημερίδα συμμετείχε ο Υπουργός κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο Γενικός Γραμματέας κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης καθώς και άλλοι εκπρόσωποι της πολιτειακής ηγεσίας. Συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τα τα πλαστικά μίας χρήσης στη θαλάσσια στρατηγική και στην Continue reading "%s"

Το BlueCycle στο Φεστιβάλ Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας

Στις 29 και 30 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε το 4ο Φεστιβάλ Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας GRBossible 2019, μία διοργάνωση του Skywalker.gr με σκοπό την υποστήριξη και ανάδειξη νέων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών. Την πολυσχιδή δραστηριότητα του BlueCycle παρουσίασε η ιδρύτρια και διευθύντρια του προγράμματος Σουζάνα Λασκαρίδη, η οποία συμμετείχε σε πάνελ με θέμα «Το παραγωγικό μοντέλο της κυκλικής οικονομίας vs το Continue reading "%s"

Νέα δραστηριότητα: Τρισδιάστατα εκτυπωμένα έπιπλα από 100% θαλάσσια πλαστικά απορρίμματα

Το BlueCycle, αξιοποιώντας πλαστικά που προέρχονται κυρίως από την αλιευτική και ναυτιλιακή δραστηριότητα, ενώνει τις δυνάμεις του με το αρχιτεκτονικό δίδυμο The New Raw και προτείνει δημιουργικές λύσεις μέσα από την παραγωγή μιας νέας σειράς επίπλων κατασκευασμένων από ανακυκλωμένο πλαστικό. H τεχνολογία της τρισδιάστατης εκτύπωσης, σε συνδυασμό με ένα μακροχρόνιο έργο Έρευνας & Σχεδιασμού δίνουν Continue reading "%s"

Πάρος – Αντίπαρος: Και οι αλιείς κάνουν τη διαφορά!

Το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Νοεμβρίου βρεθήκαμε στην Πάρο και την Αντίπαρο για να συλλέξουμε τον αλιευτικό εξοπλισμό που συγκέντρωσαν οι αλιείς στους σταθμούς συλλογής θαλάσσιων απορριμμάτων της οργάνωσης Aegean Rebreath. Δίχτυα, σχοινιά, πετονιές, πλαστικός αλιευτικός εξοπλισμός προς απόσυρση, για πρώτη φορά στα νησιά αυτά δεν κατέληξε στη χωματερή, αλλά τοποθετήθηκε στους ειδικούς Continue reading "%s"

Καθαρισμός στον υδροβιότοπο της Βραυρώνας με το «Δίκτυο Συνεργασίας για το Θαλάσσιο Περιβάλλον»

Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου συμμετείχαμε στον καθαρισμό του υδροβιότοπου της Βραυρώνας με το «Δίκτυο Συνεργασίας για το Θαλάσσιο Περιβάλλον». Η δράση οργανώθηκε από την HELMEPA και συμμετείχαν δεκάδες εθελοντές από οργανώσεις και φορείς. Τα απορρίμματα που συγκεντρώθηκαν, καταγράφηκαν και περισυνελέγησαν από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ). Στον καθαρισμό της Βραυρώνας συμμετείχαν εθελοντές από τους Continue reading "%s"

Workshop «Circular Economy Transition in Smart Specialization Strategy in RIS countries»

Στις 19 Σεπτεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας το workshop «Circular Economy Transition in Smart Specialization Strategy (CE in S3) in RIS countries», το οποίο διοργανώθηκε από το Klimate KIC Greece. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν τα πρώτα απότελέσματα του προγράμματος για τη μετάβαση στην Κυκλική Οικονομία μέσω της «Στρατηγικής της Έξυπνης Εξειδίκευσης» του EIT Continue reading "%s"

Συνεργασία με τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδας

Ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη της Κυκλικής Οικονομίας έρχεται το πρόγραμμα BlueCycle, καθώς καλωσορίσαμε στην ομάδα των συνεργατών μας τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδας. Η αύξηση της χρήσης ανακυκλωμένου πλαστικού από τη βιομηχανία είναι ένας στόχος που τίθεται για όλη την Ευρώπη, σύμφωνα και με την τελευταία Ευρωπαϊκή Οδηγία της 5 ης Ιουνίου 2019 Continue reading "%s"

Salamina_ghost_nets

3 τόνοι διχτυών-φαντασμάτων από τη Σαλαμίνα

Mε απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η αποστολή που οργανώθηκε από το BlueCycle και την Aegean Rebreath στο νησί της Σαλαμίνας, για τον υποβρύχιο καθαρισμό ενός υφάλου από εγκαταλελειμμένα δίχτυα. Εθελοντές δύτες, με τη βοήθεια εθελοντών χειριστών ROV της εταιρείας Als Marine Consultants Ltd., εντόπισαν τεράστια ποσότητα διχτυών σε σημείο που υπέδειξαν αλιείς, οι οποίοι συνδράμουν στην Continue reading "%s"

GR