Blue Cycle

ΝΕΑ

Οι αλιείς στον Κόκκινο Πύργο και στους Καλούς Λιμένες μπορούν πλέον να ανακυκλώνουν τα δίχτυα τους!

Οι προσπάθειες περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης της αλιευτικής κοινότητας στην περιοχής της Μεσαράς συνεχίζονται μέσα από το έργο «Σκουπίδια στην Απόχη: Μαθητές και αλιείς ενημερώνονται και αναλαμβάνουν δράση για τα θαλάσσια απορρίμματα σε παράκτιες και αλιευτικές περιοχές», που χρηματοδοτείται από το Τοπικό Πρόγραμμα CLLD/ LEADER Αλιείας Ν. Ηρακλείου της Αναπτυξιακής Ηρακλείου, με φορέα υλοποίησης το Μεσογειακό Γραφείο Continue reading "%s"

TEDxAthens 2022: Θα είμαστε εκεί

Το Σάββατο 28 Μαΐου, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, έρχεται η 11η διοργάνωση του TEDxAthens. Με τίτλο Το Σπουδαίο Άγνωστο, είκοσι ομιλητές έρχονται να φωτίσουν “απάτητες περιοχές” και να μας μεταφέρουν εμπειρία και συναίσθημα. Ανάμεσά τους και η Σουζάνα Λασκαρίδη, ιδρύτρια και διευθύντρια της BlueCycle, θα μιλήσει για το… θαλασσινό ταξίδι της BlueCycle, την Continue reading "%s"

H BlueCycle υποψήφια για το Earthshot Prize 2022

H BlueCycle, η μοναδική προσπάθεια στην Ελλάδα που ασχολείται με την ανακύκλωση και την αναβάθμιση των θαλάσσιων πλαστικών απορριμμάτων σύμφωνα με τις αρχές της κυκλικής οικονομίας, βρίσκεται στις υποψηφιότητες για το πιο σημαντικό βραβείο παγκοσμίως για περιβαλλοντικά θέματα, το Earthshot Prize 2022. Το διεθνές βραβείο, το οποίο θεσπίστηκε το 2020 από τον Πρίγκηπα Γουίλιαμ και Continue reading "%s"

Αποστολή στον Αρκτικό Ωκεανό

Στις 21 Ιουλίου 2021 ξεκινάμε ένα μεγάλο ταξίδι στον Αρκτικό Ωκεανό με αρχηγό τον εξερευνητή Μάριο Γιαννάκου και την υποστήριξη του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη και της BlueCycle. Στόχος της αποστολής είναι η καταγραφή των προβλημάτων που απορρέουν από την κλιματική αλλαγή και τη ρύπανση στην Αρκτική και στους πληθυσμούς της, αλλά και των ευρωπαϊκών στρατηγικών Continue reading "%s"

Διάλογος Πολιτών με τον Επίτροπο Περιβάλλοντος, Ωκεανών και Αλιείας

Την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021 πραγματοποιήθηκε διάλογος του Επίτροπου Περιβάλλοντος, Ωκεανών και Αλιείας, Βιργκίνιους Σινκέβιτσους με Έλληνες πολίτες, με θέμα «Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, το περιβάλλον και οι θάλασσές μας». Στην διαδικτυακή αυτή εκδήλωση συμμετείχε εκ μέρους της BlueCycle η κ. Σουζάνα Λασκαρίδη, ιδρύτρια και διευθύντρια του προγράμματος. Τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν ήταν η Continue reading "%s"

Green Awards

Μεγάλη διάκριση για την BlueCycle στα Green Awards

Με μεγάλη χαρά και υπηερηφάνια ανακοινώνουμε ότι η BlueCycle κατέλαβε την πρώτη θέση στην κατηγορία “Sustainable Development/Operations/ Technology“, αποσπώντας την υψηλότερη βαθμολογία, και Green Start Up για το 2020 κατέκτησε η BlueCycle στον νεοσύστατο θεσμό Green Awards. Η σειρά επίπλων Second Nature, η οποία δημιουργείτα σε συνεργασία με του The New Raw μέσω ρομποτικής τρισδιάστατης εκτύπωσης μεγάλων Continue reading "%s"

RO Plastic Prize 2020: 1η θέση για το BlueCycle

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι η BlueCycle κατέκτησε την 1η θέση στην κατηγορία Industrial Design, στον διεθνή διαγωνισμό Guiltless Plastic, τον οποίο διοργανώνει η Rossana Orlandi. H BlueCycle συμμετείχε με τη σειρά των 3D printed επίπλων Second Nature, τα οποία κατασκευάζονται από πλαστικό αλιευτικό και ναυτιλιακό εξοπλισμό που συλλέγουμε από όλη την Ελλάδα, Continue reading "%s"

Διαχείριση απορριμμάτων μυδοκαλλιέργειας από τον Θερμαϊκό

Τον Μάρτιο, στο πλαίσιο του προγράμματος Plastic Busters MPAs, το οποίο χρηματοδοτείται από το MIO-ECSDE, ξεκίνησε η Πιλοτική Δράση για την Πρόληψη και Μείωση των απορριμμάτων από τις αλιευτικές δραστηριότητες στον Θερμαϊκό Κόλπο, την οποία πραγματοποιεί και συντονίζει η περιβαλλοντική οργάνωση iSea, σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού Κόλπου και την BlueCycle. Continue reading "%s"

Tο Milano Design Film Festival Greece στο BlueCycle

To περίφημο Milano Design Film Festival, το ετήσιο ραντεβού με τον κινηματογράφο και το design στο Μιλάνο, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα! Σαν πρόδρομος των κυρίως εκδηλώσεων της ελληνικής έκδοσης του φεστιβάλ που προγραμματίζονται να γίνουν στην Αθήνα εντός του 2021, θα πραγματοποιηθεί μια σειρά από mini-events από τις 2 έως τις 8 Νοεμβρίου Continue reading "%s"

Τα Κουφονήσια στο δίκτυο συλλογής αλιευτικού εξοπλισμού της BlueCycle

Ένα ακόμη νησί προτέθηκε στο πανελλαδικό δίκτυο συλλογής πλαστικού αλιευτικού και ναυτιλιακού εξοπλισμού προς αξιοποίηση με βάση τις αρχές της κυκλικής οικονομίας. Το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου η ΒlueCycle βρέθηκε στο Άνω Κουφονήσι έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου της Κοινότητας κ. Αντώνη Κωβαίου, με στόχο την εγκατάσταση ενός ακόμη σημείου συλλογής αλιευτικού εξοπλισμού αλλά και η Continue reading "%s"

Διεθνές Συνέδριο για τη θαλάσσια ρύπανση και την Κυκλική Οικονομία

Η BlueCycle παρουσίασε ως καλή πρακτική το πρόγραμμα κυκλικής οικονομίας που εφαρμόζει για τα θαλάσσια πλαστικά απορρίμματα που προέρχονται κυρίως από την αλιευτική και ναυτιλιακή δραστηριότητα στο διεθνές συνέδριο “Plastics: Circular Economy Solutions to combat Marine Litter”. Η διοργάνωση έγινε από τον Σύνδεσμο Βιομηχάνων Πλαστικού Ελλάδoς σε συνεργασία με τον οργανισμό “Waste Free Oceans” και Continue reading "%s"

Webinar στο πλαίσιο του προγράμματος INNOMED-UP

Μετά από πρόσκληση της ερευνητικής ομάδας του ΕΜΠ που διευθύνει και συντονίζει το ερευνητικό πρόγραμμα “ENI CBCMED_CROSS_BORDER COOPERATION: INNOMED–UP Promoting UPcycling in Circular Economy through INNovation and education for creative industries in MEDiterranean cities”, συμμετείχαμε στον κύκλο Διαδραστικών Σεμιναρίων μεταξύ των Ενδιαφερόμενων Μερών με θέμα «Προωθώντας την κυκλική οικονομία στις δημιουργικές ΜΜΕ για την αναζωογόνηση της Αθήνας». Continue reading "%s"

GR