Blue Cycle

ΝΕΑ

Η συμμετοχή μας στη Διεθνή Διάσκεψη για τους Ωκεανούς, 15-17 Απριλίου 2024

Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί τις προσεχείς ημέρες το 9ο Our Oceans Conference. Πρόκειται για έναν διεθνή θεσμό που κάθε χρόνο διοργανώνεται σε διαφορετική χώρα και έχει στόχο να φέρει στο προσκήνιο ζητήματα που σχετίζονται με την προστασία των θαλασσών, καθώς και να παράξει απτά αποτελέσματα μέσω της ανάληψης δεσμεύσεων από κυβερνήσεις και άλλους φορείς. Στις Continue reading "%s"

Βράβευση Future on Stage – Επόμενη στάση: Παρίσι, Maison&Objet, 18-22 Ιαν 2024

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να μοιραζόμαστε μαζί σας μια συναρπαστική είδηση! Η BlueCycle είναι νικήτρια του τέταρτου διεθνούς διαγωνισμού Future on Stage, τον οποίο διοργανώνει η εμβληματική έκθεση design Maison&Objet, με στόχο να δοθεί βήμα σε νέες προσπάθειες που δείχνουν το δρόμο για την καινοτομία και τη δημιουργική επιχειρηματικότητα. Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού Future Continue reading "%s"

Στην έκθεση EDIT Napoli η BlueCycle

Στη Νάπολη θα βρεθεί για πρώτη φορά η BlueCycle, στην έκθεση EDIT Napoli. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή φουάρ, αφιερωμένη στο design και τη νέα γενιά των σχεδιαστών. Οι επιλογές των εκθετών από τις επιμελήτριες Emilia Petrucelli και Domitilla Dardi αντικατοπτρίζουν τον προσανατολισμό της φουάρ στην παρουσίαση ανεξάρτητων διεθνών συμμετοχών, που αμφισβητούν την παραδοσιακή αλυσίδα παραγωγής Continue reading "%s"

Η BlueCycle στο SNFCC Green Weekend 2023

Με το εικαστικό εργαστήριο «Ένας βυθός από δίχτυα-φαντάσματα» θα περιμένουμε τους μικρούς μας φίλους στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) το Σάββατος 23 και την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023, καθώς συμμετέχουμε στο διήμερο SNFCC Green Weekend, το οποίο είναι αφιερωμένο στο περιβάλλον, με ποικίλες δράσεις γύρω από το θέμα των βιώσιμων επιλογών. Το εργαστήρι μας Continue reading "%s"

Ραντεβού στην Art Athina 2023

Στην ανανεωμένη Art Athina 2023, η οποία ετοιμάζεται να γιορτάσει τα 30ά της γενέθλια, θα βρεθούμε σε λίγες ημέρες. Η μεγαλύτερη ετήσια εικαστική διοργάνωση στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 14 έως και την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023  στο Ζάππειον Μέγαρο, υπό την αιγίδα της  Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Η αθηναϊκή φουάρ, η οποία είναι Continue reading "%s"

Στο Ισραήλ για το Blue Tech Summit

Στο λιμάνι της Χάιφα, στο Ισραήλ, βρεθήκαμε στις 5 Ιουλίου για το Blue Tech Summit IL.23, έπειτα από πρόσκληση του ισραηλινού Κέντρου Γαλάζιας Οικονομίας (Israeli National Center of Blue Economy). Η εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι διεθνών επενδυτικών σχημάτων, νεοφυείς επιχειρήσεις, καθώς και κρατικοί και ερευνητικοί φορείς, είχε ως στόχο την ανάδειξη της καινοτομίας ως Continue reading "%s"

Συνεργασία του Δήμου Γλυφάδας με τη BlueCycle για τη συλλογή αλιευτικών απορριμμάτων

Ενισχύεται το πανελλήνιο δίκτυο της BlueCycle Η BlueCycle συνεργάζεται με τον Δήμο Γλυφάδας και επαναπροσδιορίζεται το μέλλον των θαλάσσιων πλαστικών απορριμμάτων από την αλιευτική δραστηριότητα στην περιοχή. Μέσω της σύμπραξης αυτής, τα αλιευτικά απορρίμματα στον Δήμο Γλυφάδας είναι «παρελθόν». Την Πέμπτη 30 Μαρτίου, τέθηκε επίσημα σε λειτουργία το σημείο συλλογής πλαστικού αλιευτικού και ναυτιλιακού εξοπλισμού Continue reading "%s"

“Sea Guardians – Εκπαιδεύοντας τους Φύλακες της Θάλασσας”

Στις 2 και 3 Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκε στη Νέα Πέραμο Καβάλας το Βιωματικό Εκπαιδευτικό Διήμερο  με τίτλο «Αλιεία και Θαλάσσιο Περιβάλλον», στο πλαίσιο του προγράμματος “Sea Guardians – Εκπαιδεύοντας τους Φύλακες της Θάλασσας”. Η δράση  περιελάμβανε ενημερωτικές ομιλίες, συμμετοχικό εργαστήριο και εθελοντικό υποβρύχιο και παράκτιο καθαρισμό στο λιμάνι της περιοχής. Η BlueCycle βρέθηκε κοντά στους Continue reading "%s"

Η BlueCycle στο Architect Lab της Xenia

Από τις 26 έως τις 28 Νοεμβρίου, ανοίγει τις πόρτες της η μεγάλη ξενοδοχειακή έκθεση Xenia και υποδέχεται το κοινό στο Architect Lab, ένα νέο, πρωτοποριακό project, αφιερωμένο αποκλειστικά στα καινοτόμα αρχιτεκτονικά υλικά και στις καινοτόμες λύσεις κατασκευής. Η BlueCycle θα βρίσκεται εκεί, στο περίπτερο 17 (Hall 2) και θα περιμένει όλους τους αρχιτέκτονες και τους διακοσμητές για να προτείνει βιώσιμες Continue reading "%s"

Η BlueCycle στην έκθεση 100% Hotel Show

Στην επετειακή έκθεση 100% Hotel Show, η οποία θα διεξαχθή από τις 18 έως τις 21 Νοεμβρίου 2022 στο MEC Παιανίας, θα έχετε τη δυνατότητα να δείτε από κοντά αντικείμενα από τη νέα έκδοση της σειράς Second Nature! Στην είσοδο του χώρου, την οποία επιμελούνται οι Agarch Architercts, παρουσιάζουν έπιπλα και αντικείμενα design, τα οποία Continue reading "%s"

Οι αλιείς στον Κόκκινο Πύργο και στους Καλούς Λιμένες ανακυκλώνουν πλέον τα δίχτυα τους!

Οι προσπάθειες περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης της αλιευτικής κοινότητας στην περιοχής της Μεσαράς συνεχίζονται μέσα από το έργο «Σκουπίδια στην Απόχη: Μαθητές και αλιείς ενημερώνονται και αναλαμβάνουν δράση για τα θαλάσσια απορρίμματα σε παράκτιες και αλιευτικές περιοχές», που χρηματοδοτείται από το Τοπικό Πρόγραμμα CLLD/ LEADER Αλιείας Ν. Ηρακλείου της Αναπτυξιακής Ηρακλείου, με φορέα υλοποίησης το Μεσογειακό Γραφείο Continue reading "%s"

TEDxAthens 2022: Θα είμαστε εκεί

Το Σάββατο 28 Μαΐου, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, έρχεται η 11η διοργάνωση του TEDxAthens. Με τίτλο Το Σπουδαίο Άγνωστο, είκοσι ομιλητές έρχονται να φωτίσουν “απάτητες περιοχές” και να μας μεταφέρουν εμπειρία και συναίσθημα. Ανάμεσά τους και η Σουζάνα Λασκαρίδη, ιδρύτρια και διευθύντρια της BlueCycle, θα μιλήσει για το… θαλασσινό ταξίδι της BlueCycle, την Continue reading "%s"

GR